Hoj Västertoppen!!!

Några rader från DO o resan till Vikingträffen i Gällö. Vi blev 12 medlemmar från GWCSAC som bevistade denna alltid så trevliga träff.

Fredag 3/6 startade vi 3 Wingar från Shell på Teg med först o främst parkeringen i Lögdeå i sikte, där VännäsWingarna skulle utöka sällskapet.

Undertecknad tog täten o strax före Sörmjöle klämde sig 2 plåtlådor in mellan mig o Åkarna (Norman o Jonsson), så jag tappade dem ur sikte i backspeglarna. Då jag lagt en stunds körning utan att få in dem i mina bakåttittar i speglarna stannade jag på en P-ficka o ringde Norman. "Har något hänt?" – "Punka!!! Har punkasprejat o försöker ta oss till Hörnefors!!" Vi tar oss till Hörnefors o pumpar, men märker att luften pyser ur däcket. Kanske kan det gå ändå, men vid Nordmaling inser Åke att det inte går att fortsätta, eftersom däcket då är tomt!!

Åke tar telefonkontakt med Nymans däck o får möjlighet att komma dit o få hjälp. Vi andra åker till Lögdeparkeringen o möter Vännäsgänget o så fortsätter vi till Själevads Fritidscentral för en kopp kaffe.

Resan går vidare mot Sollefteå o efter en stunds åkande då jag kommer mot en högerböj, ser jag ett blått MC-släp liggandes i slänten på andra sidan vägen. "Neejjj!!!" Hör jag mig själv skrika o förväntar mig se Olles blå Winge ligga högre upp i skogen. Men en blick längre fram på vägen får mig att andas ut, för där står Olle o Ann bland de andra. Det visar sig att dragstången släppt från släpet, som tog sig en egen liten resa. PUH!!! Tack o lov inget möte i situationen o inga personskador, så efter kontakt med försäkringsbolaget och omlastning kunde vi åka vidare. Innehållet från Olle o Ann´s släp lyckades NyÅke ta i sitt släp, enär han åkte ensam, ja, Leif fick väl åsså nån extralast. Olle o Ann stannade o inväntade kontakt med bärgaren.

Ett minimerat gäng lunchade i Sollefteå, men innan vi lämnade stället var vi alla återförenade, då Olles o Åkes kommit ikapp oss.

Framme i Gällö utbryter som vanligt det stora kramkalaset då man återser alla kära "Wingers" som man nu inte sett på ett bra tag. Det var storfrämmande på besök, enär President Halvarsson tagit sig upp till Jämtland, även Olle P o Janto fanns på plats o så kom där ett stort härligt gäng från Norge. I övrigt ingen nämnd, ingen glömd.

Fredag kväll o grillning, trubadur i träfftältet o en glad o härlig stämning!! Lördag morgon lite lugnare o beskedligare på träffområdet. Mitt på dan åker ett 25-tal ut på en utflykt till Östersund som JämtWingarna anordnat. Vi åker o hälsar på Håkan Göranzon, ett riktigt Elvis-fan som inrett ett par källarrum fullsmockat med Elvisprylar!!! En fantastisk samling av en riktig entusiast!!

Efter besöket gick färden till Frösön och restaurang Kungsgården en vackert belägen herrgård vid Storsjön. Där intogs en välbehövlig lunch före återfärden som gick på andra vackra sidan av Storsjön.

Åter till träffplatsen bjuds vi på varm korv o den som vill kan gå en klurig tipspromenad. Var den verkligen klurig?? DO, Gullan o Ann gick den tillsammans o vi rensade prisbordet, fast slagna av en Norska!!?? (Hi,hi). På aftonen umgås vi i det soliga men blåsiga vädret o vid 19-tiden är det gemensam middag med grillade kamben som de trevliga campingvärdarna Petra och André ordnat. Musik o snack i träfftältet o i stugorna avslutar denna fina dag i Gällö.

Vid halv elva på Söndan startar vi hemfärden, NyÅke som sovit dåligt stannar en stund o vilar ut. Vi andra kör den ´långa' o natursköna vägen över Ammerån o när vi kommer till Strömsund, stannar vi för en bit mat. När vi just käkat färdigt är NyÅke ifatt oss, då han kört den snabbare vägen över Östersund. Strax efter avfärd från Strömsund blir det som tomt i backspeglarna o med tanke på fredagen, så stannar vi till o undrar vad som hänt!!?? Ingen fara...bara en som behövde slå en drill!! Vi stannar till i Fredrika för en kopp kaffe o tar farväl av varandra efter ännu en härlig helg i Gällö!!

Med dessa rader vill jag också passa på att tacka JämtWingarna för ännu en fantastiskt fint genomförd "Vikingträff", ser redan fram mot nästa som blir den nationella träffen i Gällö 2017!

Ha're!!! Fruktis